• Vandyck kussens

Kussens

KUSSENPROGRAMMA VAN VANDYCK

Goed uitgerust gaan slapen: dat begint bij het perfecte kussen. Het uitgekiende kussenprogramma van Vandyck biedt een oplossing voor (bijna) alle slaapproblemen. Bent u allergisch? Hebt u het altijd (te) warm 's nachts? Hebt u nekklachten? Vandyck zorgt er met innoverende vormen en toepassing van high tech materialen voor dat uw nachtrust zal terugkeren. Voor de liefhebber van natuurlijk slapen is er het uitgebreide donsprogramma. De komende pagina’s komen alle thema’s aan bod.

Goed om te weten: voor alle Vandyck donsdekbedden en dons- en verenkussens geldt dat deze diervriendelijk geproduceerd zijn. De ganzen worden niet levend geplukt en de omstandigheden op de farms zijn goed. Dit wordt regelmatig door onze eigen mensen ter plaatse gecontroleerd. Daarnaast is in 2009 ter extra verificatie door het International Down & Feather Laboratoria (IDFL) vanuit de Verenigde Staten een audit uitgevoerd, waarbij alle geledingen van de productieketen bezocht en gecontroleerd zijn.


 • Pure Nature superzacht
 • Pure Nature Box 90 Procent
 • Allergy Free Zacht
 • Balance Superzacht
 • Cool Medium
 • Feel Good Zacht
 • Pressure Relief Zacht
 • Ventilation Zacht
 • Syntetic Boxkussen Short Fiber
 • Pure Nature superzacht

  Pure Nature superzacht

  Onze Pure Nature hoofdkussens zijn gevuld met ganzendons en ganzenveertjes. De kussens zijn perfect aan te passen aan uw wensen van superzacht tot zeer stevig. Houdt u van zacht, kies dan voor veel dons. Liever een stevig kussen, kies dan voor een hoog percentage veren.
 • Pure Nature Box 90 Procent

  Pure Nature Box 90 Procent

  Onze Pure Nature hoofdkussens zijn gevuld met ganzendons en ganzenveertjes. De kussens zijn perfect aan te passen aan uw wensen van superzacht tot zeer stevig. Houdt u van zacht, kies dan voor veel dons. Liever een stevig kussen, kies dan voor een hoog percentage veren.
 • Allergy Free Zacht

  Allergy Free Zacht

  De tijk (van 100% katoen) is behandeld met AEGIS™ ANTIMICROBIAL TECHNOLOGY en vormt daarmee een fysische barrière tegen huisstofmijt en bacteriën. De kussens zijn uiteraard wasbaar op 60ºC en kunnen gewoon in de droger. De luxere versies zacht en medium hebben een mooi gevormde schoudercontour, waardoor het zwaartepunt van het hoofd in het midden van het kussen komt: waar het hoort.
 • Balance Superzacht

  Balance Superzacht

  Deze serie hoofdkussens heeft een ingebouwde, slimme nekonder- steuning. Uw hoofd vraagt nu eenmaal om een andere onder- steuning dan uw nek. Geen neksteun tot aan de rand, maar een steun die op het juiste moment stopt. In onze Balance-serie kiest u uit 5 duidelijk afgebakende stappen qua hardheid. Uw ideale kussen zit er dus zeker tussen! De neksteunen zijn gemaakt van zeer duurzame Talalay-latex. Ook bij deze kussens is de tijk behandeld tegen huisstofmijt en bacteriën. Voor een extra luxe afwerking is de tijk voorzien van 3D weefsel voor een goede ventilatie.
 • Cool Medium

  Cool Medium

  Hebt u het altijd warm? Slaapt u met de benen buiten bed? Onze Cool collectie zorgt met klimaat- regulerende gelpads voor échte verkoeling. Deze kussens slaan de kamertemperatuur op en geven deze af wanneer de temperatuur oploopt. De langverwachte oplossing voor uw probleem!
 • Feel Good Zacht

  Feel Good Zacht

  Respect voor de gebruikte grondstoffen, maar geen concessies aan de kwaliteit en levensduur doen. Onze Feel Good kussens zijn een bewuste, duurzame keuze. Zeer fijne katoen, geteeld zonder bestrijdings- middelen, en voorzien van het GOTS-certificaat. High performance polyestervullingen met een stevige milieuwinst, en met het Ecolabel van de EU. Gekaarde Java kapok, geteeld, geoogst en verwerkt zonder enige toevoeging. Alle kussens hebben een hoge en een lage kant en de schoudercontour brengt het zwaartepunt van uw hoofd daar waar het hoort: op het midden van het kussen.
 • Pressure Relief Zacht

  Pressure Relief Zacht

  Voor een goede nachtrust is een gelijkmatige drukverdeling van het hoofd belangrijk. Hoe groter het oppervlak van het hoofd dat door het hoofdkussen ondersteund wordt, hoe gelijkmatiger de druk is verdeeld. Op plekken waar de gevoelige huid van het hoofd op het kussen ligt, kan de huid namelijk moeilijk ademen en nemen de cellen minder zuurstof op. Dat kan een ‘doof’ gevoel geven. Hierdoor kunt u steeds onbewust gaan verliggen. Deze kussens lossen dit probleem op door de toepassing van druk- verlagende gelvezels, waardoor een betere slaap mogelijk is.
 • Ventilation Zacht

  Ventilation Zacht

  Voordat we in slaap vallen, moet het lichaam afkoelen. Het lichaam koelt af door vocht te verdampen = transpireren. De ene mens heeft hier meer last van dan de andere. Onze kussens uit de Ventilation-serie hebben tijken en vulmaterialen met een open structuur die de luchtcirculatie bevorderen voor een frisse en droge nachtrust. Het zachte en lage kussen uit deze serie is speciaal gemaakt voor kinderen en buikslapers!
 • Syntetic Boxkussen Short Fiber

  Syntetic Boxkussen Short Fiber

  Synthetische kussens die voelen als donzen kussens.

Wij laten u graag de verschillende kussens zien in onze winkel te Laren. Kom langs en probeer de Vandyck kussens uit in onze showroom.

BESTEL NU ONLINE UW KUSSENS IN DE VANDYCK WEBSHOP